Népszabi

Népszabi

A SZAR ÉS A HÚGY AZ ÚR!

2018. június 11. - Ujlaki Tamás Péter

szar.jpg

A Baross téren jönnek mennek az emberek. Túristák, nők, férfiak, gyerekek, fiatalok, idősek. Rengeteg ember fordul meg, és gyomra fordul fel jövet-menet.

A Baross téri felüljáró alatt mind a VIII. kerületi oldalon, mind a VII. kerület Rottenbiller utcai részen parkoló volt mindig is kialakítva. Ám ez utóbbi, az erzsébetvárosi oldal elvesztette parkoló jellegét, és köz WC-évé avanzsált.

Egész évben a bűz elviselhetetlen. Az utcát faltól falig (Rottenbiller utca páros és páratlan oldala között) a szar és húgy szag gyomor forgató elegye tölti meg. Nyáron a melegben természetesen még erőteljesebb, elviselhetetlenebb ez a szag.

A parkolóban az autókból kiszállni nem lehet. A parkolón átmenni maga a fertő, miközben az embert a hányinger kerülgeti.

A felüljáró alá beköltözött hajléktalanok jóvoltából egy ilyen frekventált terület pöcegödörré lett.

img_20180505_122854.jpg

2017. október 15.-én megkerestük e-mailben, illetve telefonon a helyi, azaz az Erzsébetvárosi Polgármestert, dr. Vattamány Zsoltot. Egy kedves hölgy hívott vissza, miszerint tudnak a problémáról, és a gond az, hogy Budapest Főváros Önkorányzatának tulajdonában, kezelésében van a kérdéses terület, ám próbálják rendezni ezt a kellemetlenséget.

-Tarlós István Főpolgármester úrtól 2017. október 15.-e óta nem érkezett semmilyen válasz kérdésünkre.-

lepisilik_1.jpg

Mivel megkeresésem erőteljes, beszédes képekkel volt illusztrálva így a szar tovább hullott a kisebb halra. Két óra elteltével az Erzsébetváros tisztaságáért non-profit cég vezetője hívott fel, hogy tudósítson a fejleményekről. Megtudtam, hogy bár a büdzsében nem szerepel a felüljáró alatti terület takarítása, mivel az a Fővárosi Önkormányzat feladata lenne, de ők vállalják plusz forrás nélkül is. Valóban szerda délelőttönként adnak a szarnak egy pofont, azaz higiéniai okokból a fekáliát, vizeletet nyakon csapják mésszel.

2.jpg

Beszéltünk több hatóság munkatársaival. A közterület-felügyelet és a rendőrség megkérdezett járőrei széttárták a kezüket, hogy nem tudnak mit kezdeni a hajléktalanokkal, így ezt a kellemetlenséget a lakosságnak el kell viselnie

A közterület-felügyelet emberei, illetve a parkolási társaság emberei viszont az autósokat folyamatosan tudják büntetni, zaklatni. Érthetetlen okokból forgalomtól elzárt területi útburkolati jellel elvett parkolók, a híd pillére, félre magyarázott járda szabály ürügyén kattannak a bilincsek az autók kerekein. Aki nem fizet a WC használatért, azaz akarom mondani a parkolásért azt meg ugyebár a parkolási társulás ellenőre bírságolja meg.

A tisztes adófizető így csapdába, azaz latrinába esett. Ha megelégeli, és saját kezébe veszi az ügy rendezését, az önbíráskodás, és az már főbenjáró bűn.

 

Így nem marad más hátra, tűrd a szart és kuss!

 

Írta: Ujlaki Tamás Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://nepszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr7514041050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása