Népszabi

Népszabi

Magyarország sorban állva erősödik!

2016. december 29. - Ujlaki Tamás Péter

mo_sorban_all.jpg

 

Magyarország erősödik! Magyarország jobban teljesít! A reformok működnek!”

Mindannyian ismerjük ezeket a kormány propaganda lózungokat. Unalomig ismétli a média mindannyiunk pénzén. Milliárdokat költünk el arra, hogy a valóságot valahogy felülírják az agyunkban.

Ám az embernek az infragrante kapott asszonyka vicc csattanója jut eszébe erről az egészről:

"... kinek hiszel nekem vagy a szemednek?"

Nos, az ünnepek alatt, avagy a hétvégéken, illetve a menedékhelyeken minden egyes nap, ha a szemünknek hiszünk és nem a közpénzek haveroknak juttatásával történő agymosásnak, akkor teljesen új értelmet nyer a most futó szlogen. „Magyarország erősödik!”

Magyarország sorban állva erősödik. Hosszú órákon át, a hidegben, fagyban. És ez a sor napról-napra, óráról-órára nő. Lassan az ország jelentős többségének lába a sok állástól, várakozástól erősödik. A kitartásuk, hogy egy-egy tál meleg ételhez jussanak erősebb, mint valaha, bár lehet, hogy még ez is erősödik.

 

mo_erosodik.jpg

 

 

Ám ez az újabb és újabb üres hazugság célt érhet -e? Lehet -e tényleges működő, fejlődő, erősödő Magyarországról beszélni?

Egyértelműen nem! Nem! És ezt maga a most futó propaganda is elismeri.

 

Többek között gyermekek ingyen étkeztetéséről szól.

Vajon nem az lenne az optimális, ha nem kellene ingyen adni semmit senkinek? Ha mindenki megtudna élni a munkabéréből, és abból finanszírozni minden szükségletét a családjának? Ha mindenkinek jutna megélhetési lehetőség, és nem statisztikát hamisító közmunkára küldenénk a dolgozni akarókat nevetségesen alacsony bérezésért, ami csak nevében fizetés?

Vajon normális, hogy ünnepek előtt hirtelen „ajándékot” adnak (pontosabban, mi adófizetők adjuk, és nem Orbán Viktor és szervilis csapata) a nyugdíjasoknak, az Erzsébetvárosban a 60 év felettieknek tartós élelmiszer csomagot küldenek?

Egyértelműen NEM, és ezen cselekedetekkel elismerik a szlogen írói, és terjesztői, hogy ők sem hiszik annak tartalmát.

 

Vajon szőnyeg alá lehet -e söpörni, hogy a magyar családok egzisztenciális ereje az uniós országok sorának végére sodródott az elmúlt 6 év unortodox politikájának, blöff sorozatának köszönhetően? Vajon el lehet -e bújni, és ha igen meddig ezek mögé az üres, hazug frázisok mögé? Vajon mikor lát át minden magyar ember ezen az álságos, igazi kormányzás nélküli orbáni rendszeren?

 

Ha elérkezik ez a pont, akkor egyetemesen elzavarják, elszámoltatják ezt kormányt és hűbéreseit, és majd akkor mondhatjuk, hogy „Magyarország erősödik!”.

 

 

Írta: Ujlaki Tamás Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr2212080581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.30. 17:40:59

Valahol röhejes, hogy Gyurcsány fizetett csicskái sírnak, mikor kedvenc elkúróik alatt minden rosszabb lett, és az egész EU legszarabb gazdasági mutatóit produkálták az elkúrók.

Most meg nőnek a reálbérek, nincs infláció, alig van banki kamat, kivezették a Gyurcsány alatt felhalmozott devizaadóságot, csökken az államadósság.

Egyszóval a karaván halad, a kutya ugat.

kobalt (törölt) 2016.12.30. 18:15:26

?????"infragrante" ??????????
?????? mi a faszom ez itt??

kobalt (törölt) 2016.12.30. 18:17:15

Ha már idegen kifejezéseket próbálsz használni, akkor ez nagyon idegen.

röf 2016.12.30. 18:17:41

Ez a csont már le lett vakargatva a héten... teccettek még találni rajta mócsingot?
Ebben az esetben libbant szarkavarásnak lehetünk tanúi, műbalhé kategóriában.

midnight coder 2016.12.30. 18:18:27

@conchita wurst: Egyrészt nem kell sok ahhoz, hogy valaki hasonló helyzetbe kerüljön. Másrészt, ezek az emberek azzal hogy kukáznak, nem mosakodnak és ezért az egekig bűzlenek, melegedőnek használják a tömegközlekedést és az aluljárókat, nekem és a többi átlagpolgárnak is kényelmetlenséget okoznak. Tökéletes pénzkidobás több száz millióért felújítani egy teret, ha teli van maguk alá csináló hajléktalanokkal. Azaz azzal, hogy az aktuális kormányzat - legyen az jobb vagy baloldali - nem segít megoldani ezeknek az embereknek a lakásproblémáját legalább valami minimális szinten (Pl. 3-4 négyzetméteres minigarzonok tömeges építésével) addig bizony az átlagpolgár is szívni fog emiatt mint a torkosborz.

conchita wurst 2016.12.30. 18:29:32

@midnight coder: 'Egyrészt nem kell sok ahhoz, hogy valaki hasonló helyzetbe kerüljön. ' - nem mondtam hogy sok kell, de a többségük igen sokat tett érte.

'Másrészt, ezek az emberek azzal hogy kukáznak, nem mosakodnak és ezért az egekig bűzlenek, melegedőnek használják a tömegközlekedést és az aluljárókat, nekem és a többi átlagpolgárnak is kényelmetlenséget okoznak.'

- ki kell rakni őket a közterületekről

'Azaz azzal, hogy az aktuális kormányzat - legyen az jobb vagy baloldali - nem segít megoldani ezeknek az embereknek a lakásproblémáját legalább valami minimális szinten (Pl. 3-4 négyzetméteres minigarzonok tömeges építésével) addig bizony az átlagpolgár is szívni fog emiatt mint a torkosborz.'

- nálunk gazdagabb országok sem tesznek ilyet. Nagy igazságtalanság lenne a dolgozó, lakást bérlő emberekkel szemben. Szállások vannak, azok is pénzbe kerülnek. Nem lehetetlen a lakáshoz jutásuk sem, volt ilyen interjú nem egy a sajtóban + a (köz)munkához jutásuk sem lehetetlen.

conchita wurst 2016.12.30. 18:34:29

@midnight coder: + a létező 'tanácsi', szociális bérlakásrendszerrel sem igazán értek egyet a fenti okból

Nem tetszik h még mindig van egy csomó ember aki 10ezer forintért bérli a panellakását, mások adójából, mert haver az önkorminál - ilyet csakis beteg embereknél tartok elfogadhatónak

Köldök_szösz 2016.12.30. 18:44:55

Azért tértem át a 444-re mert ott jóval kevesebb a töketlen kormánypárti troll.
Csak ajánlani tudom.

Larry Silverstein 2016.12.30. 18:47:46

@Köldök_szösz: Áttértek majd a parlamenten kívüli életre is ott se lesz sok kormánypárti troll.

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.30. 18:58:01

Évről évre figyelem, hogyan szervezik rá a ballerek a maguk orbánfikázó kampányát a krisnások karácsonyi ételosztására. Mindezt úgy, hogy egyetlen forintot se kelljen költeni a szegények megsegítésére, hiszen arra ott vannak a krisnások, akik adományokból meg állami támogatásokból fedezik. Többek között én is szoktam nekik adni, már csak azért is mert volt hogy kosztoltam náluk, egy úriember meg nem lép le fizetség nélkül

Nagyjából ezen a szinten van most a baloldal, miután megszokták hogy számolatlanul nyelik mások pénzét (pont a Népszabisok ne tudnák mennyibe kerültek mostanáig), ezenközben szétloptak és elherdáltak mindent, most pedig gátlástalanul lenyúlják a krisnások akcióját, és a végén még nekik áll feljebb

sírjatok 2016.12.30. 19:03:10

@Köldök_szösz: lol 444, olyan mint a ballib blogok, csak töményebben :D

sírjatok 2016.12.30. 19:09:22

"Ha mindenkinek jutna megélhetési lehetőség, és nem statisztikát hamisító közmunkára küldenénk a dolgozni akarókat nevetségesen alacsony bérezésért, ami csak nevében fizetés?"

Csak mondom, hogy a világ minden országában vannak csövesek is meg szegények is, szóval akkor vagy az összes ország hülye, vagy az író.

"Ha mindenki megtudna élni a munkabéréből,"

A "megtudna" szót ugyan nem húzza alá pirossal a gép, mert egy értelmes szó ("ha a férjem megtudná, hogy itt vagyok, mérges lenne"), de attól ide még a "meg tudna" kifejezés illik.

igazi hős 2016.12.30. 19:52:37

@conchita wurst: Bezzeg, ha a Várban bérel valaki ötödáron lakást (muszáj neki, hiszen a saját, ugyanott levő lakásást kiadta bérbe) az teljesen rendben van. A baj csak az, ha ezzel lebukik a polgármester, a fene ebbe a sok ellenzéki okoskodóba, nem?

conchita wurst 2016.12.30. 20:01:41

@igazi hős: Az efféle lopást is elítélem.

pioneer2016 2016.12.30. 20:25:41

@sírjatok: "a világ minden országában vannak csövesek is meg szegények is"

Jó. De akkor ne hazudjuk, hogy "Magyarország jobban teljesít" és "Magyarország erősödik" meg a többi baromság. Mondjuk azt, hogy most ugyan olyan szar van, mint hat évvel ezelőtt. Mert, hogy a szegénység nőtt, az látható.

Janossz 2016.12.30. 20:27:15

Ha másra nem, trollmágnesnek jó lesz ez a blog. Műxik.

conchita wurst 2016.12.30. 20:54:12

@pioneer2016: szerinted azon mérik az ország sikerét, hogy van-e kajaosztás ahogy mindig volt?

www.youtube.com/watch?v=YSm8Re9R5Jg
www.youtube.com/watch?v=MQ0YxTXHRcI

kit nézel te hülyének?

Janossz 2016.12.30. 20:59:14

@6.Lenin: @conchita wurst: De egy rugóra jártok! Csak nem ezt küldte a mindenható Stáb!?
Nem nézünk mi hülyének senkit, de ti szépen megmutatjátok, kik vagytok, honnan. Senkiházyak!

6.Lenin 2016.12.30. 21:00:54

@pioneer2016:

"Mondjuk azt, hogy most ugyan olyan szar van, mint hat évvel ezelőtt. Mert, hogy a szegénység nőtt, az látható. "

Megszámoltam a videón, hogy hányan is voltak 2008-ban, és most 2016-ban.
Most kevesebben voltak 152,5-el.

Janossz 2016.12.30. 21:03:37

Vagy klónozod magad, az is egy lehetőség, de akkor meg miért b@sznak innen, ki, mit macskát szarni, te semmirekellő?

6.Lenin 2016.12.30. 21:06:13

@Janossz:

"De egy rugóra jártok! "

Mert aki képes gondolkodni, annak rögtön beugrik a szándék.

6.Lenin 2016.12.30. 21:09:35

@Janossz:

Kitiltanál a népszabiról?
Nem inkább azt kéne írni, hogy bocs, ezt benéztük?

conchita wurst 2016.12.30. 21:11:08

@Janossz: csihadj, nem az én hibám hogy erre nincs gyors válasz a troll-könyvecskédben:

2016. december 25-én Augsburgban (Ágostában) több tízezer embert kellett kitelepíteni egy második világháborús repülőbomba hatástalanítása miatt. A kiürítés során, este kilenc óra körül a Rathausplatzon egy 20 fős szíriai csoport szállt fel az éjszakai buszra, ami Lechhausen irányába ment. Ezután a busz hátsó részében vita alakult ki, ami sértegetéssé és tömeges tettlegességgé fajult.

„Négy tettes majomként lógott a kapaszkodórudakon, és így másztak függeszkedve keresztül a buszon, hogy végül a lábukkal olyan emberekre ugorjanak, akik nem voltak az egésznek részesei” - számolt be Jürgen Betz szemtanú arról, hogy azután mi történt. A rendőrség megkeresésre megerősítette a vallomását.

@6.Lenin: bocs h elloptam a forrásaidat

2016.12.30. 21:14:31

@midnight coder: Melyik bécsi metro megállónál láttál hajléktalanokat?

6.Lenin 2016.12.30. 21:15:09

@conchita wurst:

Szabadon hozzáférhető, még a poszt írójának is.

6.Lenin 2016.12.30. 21:17:43

@conchita wurst:

Szabadon hozzáférhető, még a poszt írójának is.

2016.12.30. 21:19:29

@conchita wurst: Bunkóka, téged ki kérdezett? Osztottam lapot?

6.Lenin 2016.12.30. 21:20:07

Bocs a duplázásért. Nem jelent meg, beírtam még 1x.

Janossz 2016.12.30. 21:22:26

@6.Lenin: Hány nicken tombolsz itt Macskajancsi? Jó élet ez neked, szart keverni, késő éjszakákig?
Megfizetik rendesen?
Vagy csak a dicsőségért teszed? Több neved van, mint Ságvári Endrének volt! (Ha tudod, ki az, persze)
De ilyen ízléssel ő sem vette fel őket, Lenintől transzvesztita előadókig.
Beteg vagy. Nézz segítség után, amíg nem késő.

6.Lenin 2016.12.30. 21:28:44

@Janossz:

Sehol nem olvastam, hogy kik írhatnak ide, csak ennyit:
"5000 karaktert írhatsz még."

Aztán, ha pénzért tenném, közöd?
Netán tényleg diktatúra lenne, csak közben elszunyókáltam?
21:00:00-kor még nem volt.

Janossz 2016.12.30. 21:36:51

@6.Lenin: Elszunyókálsz, mint Lenin, felébredsz, mint Cinchita? Érdekes álmaid lehetnek.
Közben kaméleon is voltál, félúton. Ha pénzért teszed, eztán mindig tegyél az eszmefuttatásaid mögé egy jó nagy X-et. Időtlen idők óta ez a szokás.
Hogy mi nem volt 21:00-kor, azt csak te tudod, engem meg nem nagyon érdekel, úgyhogy itt fejeztük be a társalgást, Senkiházy Uram!

nick papagiorgo 2016.12.30. 21:38:47

"Vajon nem az lenne az optimális, ha nem kellene ingyen adni semmit senkinek?"

Azokkal az elvtársakkal tetszett már egyeztetni, akik az alapjövedelem bevezetése mellett kardoskodnak? Csak úgy kérdezem, nehogy zavar legyen az erőben....

:)

6.Lenin 2016.12.30. 21:44:00

@Janossz:

Hogy őszinte legyek, már én is untalak, bár nem zavar bármekkora marhaságot is írsz.

Hallgass zenét írás közben, engem megnyugtat .

www.youtube.com/watch?v=IEVow6kr5nI

Janossz 2016.12.30. 21:54:13

@6.Lenin: Igen Cohen, meg a tangó egyenként is jó, örömmel hallom, hogy a pszichopatákra is jó hatással vannak. Inkább ezzel töltsd az időd, mint a semmire való trollkodással!

6.Lenin 2016.12.30. 22:03:03

@Janossz:

Kösz, de a kettő együtt szórakoztató (is tud néha lenni ).
(mellesleg a poszthoz stimmelő videókat linkeltem be, tehát trollkodásról csak a te esetedben lehetne beszélni, de felőlem meg azt csinálsz, amit jónak látsz)

sírjatok 2016.12.30. 22:55:34

@pioneer2016: "De akkor ne hazudjuk, hogy "Magyarország jobban teljesít" és "Magyarország erősödik" meg a többi baromság. "

Magyarország önmagához képest kifejezetten jobban teljesít. Adósság csökken, GDP nő, ÁHT rendben, IMF kifizetve.

Ahhoz képest, hogy amúgy 2010 óta minden egyes évre meg be lett harangozva, hogy kész, ez a végső, most összeomlik, na ahhoz képest meg kifejezetten kiválóan van.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.12.30. 23:55:27

@Legeslegalja:
"Egyszóval a karaván halad, a kutya ugat. "
Nicsak!
Egy beszélő kutya!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.12.30. 23:58:05

@röf:
Szép volt a RIPOST!
Az jó nagy is. Letakarhatod magad vele!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.12.31. 00:03:28

@Larry Silverstein:
Előttem is felmerül az a kép amikor egy csomó bakancs rohadt narancsot rugdos a Parlament előtt-mögött!
Ez lesz az igazi parlamenten kívüli lét!

morph on deer 2016.12.31. 00:31:40

"Magyarország erősödik"
- És már majdnem erősebb, mint az 'Erős Pista'..!
Hova jutunk, ha ez így megy tovább..?

new_boy_on_the_block 2016.12.31. 01:10:37

Volt nyolc seggbekúrt év a szocialistáskodásra. Most sírni pedig már kurva unalmas.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 01:18:01

2018ban a szavazatomat a demokratikus erők, a fidesz és a jobbik között osztom meg.

listán jobbik, egyéniben fidesz

BUÉK

Nzoltan 2016.12.31. 06:42:43

Én valahogy nem tudok azonosulni a sorbanállók problémáival. Mindenki úgy szarja el az életét, ahogy akarja. Egyéni szocproblem. Ez nem gazdasági probléma, hanem társadalmi. És a probléma fenntartásáért a balos proli vezetés mindig mindent megtett.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.31. 07:25:43

A krisnás pr-akció bír bármilyen jelentőséggel?

midnight coder 2016.12.31. 08:21:25

@je suis chauve: Az adventi vásáron voltunk kinn az asszonnyal, és a Természettudományi múzeumból mentünk gyalog a Városháza felé, útközben volt egy metróállomás, és annak a lejáratánál volt kettő. Rajtuk kívül viszont az egész városban nem láttam egyet sem, igaz mi csak a belváros közepén jártunk, ettől a külső részeken akadhatnak. Ezzel együtt üdítő változatosság volt Pesthez képest, ahol a Váci utcában és a Ferenciek terén is vannak.

midnight coder 2016.12.31. 08:22:34

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: Arra vigyázz, hogy azok a bakancsok nehogy téged rugdossanak!

Kelly és a szexi dög 2016.12.31. 08:28:57

A plázák és a bevásárlóközpontok is tele vannak vásárlóval + a hotelek is tömve. Ne csak egyfelé nézz!

midnight coder 2016.12.31. 08:31:17

@conchita wurst: Azt tudomásul kell venni, hogy vannak csóró, leszakadt emberek. Állam bácsinak pedig igenis kell biztosítani azt a minimumot ami egy ilyen helyzetben is elég az életben maradáshoz. Nem tanácsi bérlakásra gondolok, csak egy 3-4 négyzetméteres, de _külön bejáratú_ lyukra. Ahová te nyilván nem költöznél be ahogy én sem - nem is kellene hogy cél legyen az, hogy ez vonzó alternatíva legyen bárkinek is - de ahol a csóró ördögnek van hol lehajtani a fejét, van hová letennie a cuccait, meg tud állni, ki tudja pihenni magát - és talán összeszedni is. Ezt bizony állampolgári jogon kellene biztosítani bárkinek. Ez állam bácsitól szinte semennyi erőfeszítést nem igényelne, ugyanakkor erősen csökkentené kis hazánk, és főleg Budapest Mad Max jellegét.

nick papagiorgo 2016.12.31. 08:48:33

Megjegyezném, hogy a világ legfejlettebb országaiban is vannak ingyenkonyhára sorban álló emberek, max. a számuk/arányuk lehet kérdéses.
Nálunk a szocializmusban pl. nem voltak - mind tudjuk, hogy milyen "jó" világ is volt az akkor.

Az meg egy elméleti kérdés, hogy az államnak mennyi erőfeszítést kell vállalnia a társadalom legalján élők érdekében. Azt ugye tudjuk, hogy bármennyit is tesz, az sosem lesz "elég": sosem lesz az, hogy egyetlen ilyen ember sem legyen.

Hozzátenném még (ez is bebizonyosodott), hogy minél több dolgot ad az állam ingyen, annál kisebb a szegény állampolgárok hajlandósága arra, hogy munkából éljenek - helyette inkább nem csinálnak semmit, csak várják az ingyen mannát. Ez a helyzet sajnos.

nu pagagyí 2016.12.31. 08:52:18

@Nzoltan: Az ingyen kajáért kialakult sor tény. Azok az emberek nem jókedvükben állnak ott.

A kormánypropaganda a szokásos módon nulla információt közöl, ostoba és felesleges. Mégis, mihez képest erősödünk? Mert Európa többi országához képest például nem. De egy ország emberekből áll. Mégis mennyivel több embernek lett jobb, mint a 2009-es válság előtt? És mi lett jobb, kiknek? A propagandára fordított pénzt inkább a rendszeresen ledöglő metró üzemeltetésére, a PISA teszten elvérző, hanyatló színvonalú iskolákra, az egyre hosszabb várólistákat produkáló kifosztott egészségügyre és persze a sorban állókhoz hasonló helyzetű emberek esélyeinek javítására kellene költeni. Ha egy kormány elvégzi az alapvető feladatait az elég lesz, reklám nélkül is értenék az emberek.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.12.31. 09:07:10

@maxval bircaman BircaHang szerk:
Te szerencsétlen!
A nyomorultak bőrére is csak poénkodsz??
Remélem eljön az az idő amikor lerongyolódva, reszkető lábakkal sorban állsz a bolgár krisnások kajaosztásánál!
Remélem neked már nem jut!!
EZ VOLT AZ IGAZI PR TE TAHÓ!!

inebhedj - szerintem 2016.12.31. 09:21:22

Értem a szerző keserűségét és felháborodását, de a hajléktalanok és mélyszegények számából arra következtetni, hogy társadalom- és gazdaságpolitikai szempontból a legjobb, legsikeresebb a népi demokrácia, hiszen ott se hajléktalan, se koldus, se kajaosztás...

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.12.31. 09:22:42

"Ha elérkezik ez a pont, akkor egyetemesen elzavarják, elszámoltatják ezt kormányt és hűbéreseit, és majd akkor mondhatjuk, hogy „Magyarország erősödik!”." Lol ezért megérte végigolvasni szeretem ha reggelem nevetéssel kezdődik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 09:44:23

@nu pagagyí: eu 15ök 2010 ota egyszer se nottek gyorsabban mint mi, de legala bb az allamadosdaguk nott

Ugyhogy hozzajuk kepest erosodtunk

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 09:47:40

@inebhedj - szerintem: a nepszabi is a nepi demkokraciaban volt a legmenobb, ez meg itt pont az

De ma mar demo krata partokat is valaszthatunk

Netuddki. 2016.12.31. 09:58:58

Az ostobenkó, narancskomcsi, tolvajfidesz troll túltengésből ítélve érzékeny pontra tapintottál.

midnight coder 2016.12.31. 10:18:31

@Tibi !: Tibike, téged sem az eszedért szeretnek a Pártban.

6.Lenin 2016.12.31. 10:23:50

@Tibi !:

www.youtube.com/watch?v=YSm8Re9R5Jg
http://www.youtube.com/watch?v=MQ0YxTXHRcI

Szerintem ezt hívják takonyra ugrásnak.

midnight coder 2016.12.31. 11:00:54

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: A bakancsokkal általában az a baj, hogy ha egyszer elindulnak, elég nehezen irányíthatók. Lásd Pl. anno a francia forradalmat. De amúgy ennek elég kicsi a realitása, legalábbis ma, itt kis hazánkban. De lesznek még itt sokkal csúnyább idők is - igaz, akkor nem csak itt, sőt itt még kevésbé.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.31. 11:16:21

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:

Semmi kÍfogásom a nyomorgók ellen, A gusztustalan magamutató krinás hazugsággal van bajom.

nu pagagyí 2016.12.31. 11:20:25

@Parasztlengő az imperialistáknak: Így jár az, aki elhiszi a propagandát. Ha 2010 óta mindig jobban fejlődtünk volna, mint a többiek, akkor nem előztek volna be sem a balti országok, sem Szlovákia, sem Lengyelország és Románia sem ért volna a nyakunkba. A valóság az, hogy a rajtunk kívül szinte minden ország 3-4 év alatt visszatornázta magát a válság előtti szintre, mi viszont még mindig az alatt vagyunk. Rosszabbul élünk, mint 2008-ban. A magyar államadósságról pedig nincs megbízható adatunk. Év végén ide-oda teszegetik a hiányt, nagyüzemben hamisítják a statisztikákat. Az "államdósság" címszó alatt, amúgy nem mindegy, hogy nettó, vagy bruttó adósságról beszélünk. Ez a kormány a nettó (tényleges) adósságot növelte meg, éppen ezért arról mélyen hallgat. Azt látni, hogy az EU pénze nélkül nincs semmi fejlődés. Ha jön a zsozsó csinálnak valamit (abban sincs semmi köszönet a jövőre nézve), ha nem, akkor visszaesés van. A másik fontos tényező, az ország vagyonának változása. "Eltűnt" a nyugdíjak fedezete, fogyóban a devizatartalék, elkótyavetyélték az egészségügyi infrastruktúrát, kiszívták a pénzt az oktatásból. Ez a kormány nem fejleszt, hanem felél. Társadalompolitikája pedig a katasztrófa felé tart, kiszolgáltatott alattvalókat termel és megvetést tanúsít az áldozatai iránt. Azt hiszem, a Századvég több milliárddal díjazott tanácsai hatására némileg átfogalmazódtak Kölcsey sorai: "Hass, alkoss, gyarapíts" helyett, a "fenyegetőzz, butíts, lopj" lett a kormány iránytűje.

]{udarauszkasz 2016.12.31. 11:40:18

Ha nem lenne ilyen egymasra acsarkodo az orszag, nem allnanak ekkora sorok az etel9sztoknal.

monddazigazatmar 2016.12.31. 11:47:00

Azért jó, hogy a sorbanállók ilyen szépen meg tudtak hízni a nagy éhezésben.
www.kephost.com/images/2016/12/31/ehezo.jpg

Ducibucinak nem enni kellett volna adni, hanem közbekergetni a Margitszigeten százszor.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 11:49:44

@nu pagagyí: ne füllents butasagokat

3 orban kormany volt, 3 alatt csokkent az allamadossag

Az osszes tobbi kormany alatt nott

ob.szerver 2016.12.31. 12:15:58

Magyarország annyira erősödik, hogy a GDP 4%-át kitevő EU segéllyel tudunk átlagos évi 2%-ot nőni. Amikor a segély lecsökken, azonnal mínuszos negyedévet produkálunk. Segély nélkül a gazdaság minden egyes évben hanyatlana. Magyarország ilyen kibaszott módon erősödik. Az igazság pillanata (évei) közelegnek, addig majd ki kell találni, hogy milyen külső és belső ellenségek miatt hanyatlik az ország minden létező területen, és miért előz meg bennünket már Románia is.

monddazigazatmar 2016.12.31. 12:20:04

@ob.szerver: Segély az anyád picsája, te hülye :D

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 12:33:52

@ob.szerver: Amikor minusz 6%volt a gdp emelledes sose szamolgattak mennyi lenne eu piz nelkül

Hihi

ob.szerver 2016.12.31. 12:34:22

@monddazigazatmar:

Az egész blogszférának te vagy az egyik legostobább, legprimitívebb, legsötétebb barma, pedig aztán nagy a verseny köztetek. Mindenki jobban járt volna, ha a degenerált apád nem téveszti össze az anyádat az istállóban a tehénnel mielőtt meghágta, mert akkor mindenki örömére megszületned sem kellett volna.

ob.szerver 2016.12.31. 12:40:03

@Parasztlengő az imperialistáknak:

"3 orban kormany volt, 3 alatt csokkent az allamadossag, Az osszes tobbi kormany alatt nott"

Amellett, hogy ez tényszerűen sem igaz, neked aztán tökmindegy, hogy bruttó vagy nettó, hogy 3000 milliárd ellopásával vagy évi 300 milliárd befizetésével, hogy a devizatartalék feltöltésével vagy eladásával, hogy évi 1000 milliárd segéllyel vagy anélkül, hogy egy súlyos gazdasági világválság alatt vagy konjunktúrában, igaz, te nagyonhülye?

2016.12.31. 12:43:13

@midnight coder: Olyan helyzet mint Pest belvárosában ritkán adódhat, az osztrák, főleg a bécsi hajléktalan szállók elég jól tudják kezelni a helyzetet. A külvárosban sincsenek hajléktalanok, ott inkább az úgymond veszélyesebb negyedek jellemzőek, pl a Mexikoplatz.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.31. 13:09:35

@Legeslegalja: most is a legszarabb mutatókat produkálják az elkúrók, pedig rekord EU támogatás, és adók vannak, pozitív világgazdasági környezettel. De eközben a románok lassan beérnek, a szlovákok, csehek meg tovább távolodnak...

Szóval a kommunista kutyák (ti) ugatnak, a karaván meg halad egyre gyorsabban a szakadékba. Csak melyik nyugger kapcsolja le a villanyt a végén? Nehéz lesz elcsoszognia a kapcsolóig :)

nick papagiorgo 2016.12.31. 13:10:40

@ob.szerver:
1. Az nem "segély".
2. Felesleges azon ábrándozni, hogy mi volna nélküle, ez kb olyan, mintha én azt mondanám, hogy ti jól éltek, de ha a feleségednek nem lenne fizetése, sokkal rosszabbul élnétek. Vagy hogy Románia se fejlődne így, ha oda nem áramlanának szintén EU-pénzek. Ez a pénz érkezik, minden tagország számára, ezen tök fölösleges rugózni.

monddazigazatmar 2016.12.31. 13:20:47

@ob.szerver:
:D Ennyi? Te annyit értesz a világból, hogy az eu segélyt ad. A gépet magad kapcsolod be, vagy valaki segít?

monddazigazatmar 2016.12.31. 13:25:10

@ob.szerver:
Egyébként tényleg milyen bölcs volt a ballib vezetés, ugye?
Gazdasági válságban hagyni kell növekedni az államadósságot, fel kell tölteni a tartalékokat, bankokra kell bízni a manyup pénzeket. Olyan hozzád hasonló gazdasági zsenik kellettek ehhez.
Nem is tudom, hogy mihez kéne hasonlítani, hogy megértsd a csökött agyaddal.

Tehát kb. azt csinálták, hogy te felveszed a hitelt azért, hogy a pénzt otthon betehesd a párnacihába.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.31. 13:28:27

@nick papagiorgo: nem, nem érkezik ennyi minden tagországhoz, mert a régi fejlett tagok befizetnek, és nem kapnak. Azok az országok amik Magyarországgal együtt léptek be sem kapnak ennyit, ugyan is Magyarország tartja a lakosságarányhoz képesti EU támogatás rekordját, de azok az országok a kevesebb segélyből is jobban fejlődnek mint Magyarország...
Külső segély nélkül talán még ilyen pozitív világgazdasági környezetben sem lenne növekedés Magyarországon.

monddazigazatmar 2016.12.31. 13:53:26

@fidesz maszop dk egykutya: "nem, nem érkezik ennyi minden tagországhoz, mert a régi fejlett tagok befizetnek, és nem kapnak" Mint Románia igaz? Régi fejlett tagország...

Ambiorix 2016.12.31. 13:55:37

A Blaha téri ételosztás a lecsúszottak operabálja.

2016.12.31. 15:13:42

@Ambiorix: A görénybálon mi a helyzet? A dumádból kiindulva oda tuti meghívnak...

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.31. 15:54:08

@monddazigazatmar: románi régi fejlett tagország? :DD Mindig is hülye voltál mint a segg, de ez még hab a tortán :D
Románia később lépett be mint magyarország. Annyi agyad sincs hogy ezt megkeresd?
És bizony ez az az ország, ami a béka segge alól indulva, kevesebb EU-s segéllyel pár éven belül beelőzi magyarországot.

]{udarauszkasz 2016.12.31. 15:56:03

@monddazigazatmar: attol,hogy valaki elhizik,meg lehet alultaplalt. A sok szemettel nem tud mit kezdeni a szervezet, csak eltarolni zsir formajaban. De vitamin,nyomelemek,stb. nyista. Lehet,h.betol fel kg vajas kenyeret naponta, de gyumolcs,zoldseg,hus, egyeb meleg kajara mar nem futja. Vagy futja,de akkor abban a honapban csak 2 hetig futenek.

monddazigazatmar 2016.12.31. 16:18:08

@fidesz maszop dk egykutya: Tényleg, ha ennyire nem tudsz olvasni, akkor minek írsz bármit? Ezzel csak saját magadat égeted. Na, fuss neki még egyszer, hátha sikerül értelmezni, hogy mit írtam.

monddazigazatmar 2016.12.31. 16:23:32

@]{udarauszkasz: Na igen. Ez az elmélet persze igaz lehet, hogyne. :D:D Az éhezők általában kövérek.
Csak az a kurva nagy helyzet, hogy a világon vannak meg voltak más országok, ahol tényleg voltak éhezők. Aztán azokról még véletlenül sem láttunk olyan képeket, ahol el lennének hízva. De kérdezz meg valakit, aki élt mondjuk a világháború alatt, hogy mennyi kövér ember rohangált akkoriban.

Tessék, afrikai éhező gyerek:
s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e6/bd/88/e6bd88e91c20602db2f7cfb378b508d9.jpg
Tessék, magyar éhező gyerek:
www.kephost.com/images/2016/12/31/ehezo.jpg

]{udarauszkasz 2016.12.31. 17:08:02

@monddazigazatmar: attol meg lehet alultaplalt. Lgfeljebb nem rovid idon belul hal ehen, hanem 5-10 even belul lesz mindenfele kronikus nyavalyaja,(cukorbetegseg, mindenfele gyomor,maj,vesebajok,stb) az allando nyomelem,es vitaminhiany miatt is eleve legyengul a szervezete. Tudom,ez azoknak,akiknek csak a.gazdasagi mutatok szamitanak,nem tetel, de ha ez a rengeteg ember razudul az amugyis romhalmaz egeszsegugyre, akkor elobbutobb mar azt is nehez lesz osszehozni,hogy ne heverjenek mindenhol temetetlen rokkantnyugdijas hullak uton utfelen. Nehez elhinni,de nem mindegyik munkanelkuli jutott onszantabol idaig. Es nem mindegyik pias,lancdohanyos. Sot,sokuknak a teljes jovedelmet elviszi a futes,es a kaja. Sot,meg azoknak is,akik dolgoznak.

monddazigazatmar 2016.12.31. 17:18:49

@]{udarauszkasz:
Uncsiiii. Menj el az ENSZhez, hogy a WHO ennek a 90 kilós cigánygyerek képét tűzze ki a következő éhezés elleni kampányához. Biztos nagy sikered lenne.
Tudod rohadt nehéz megmagyarázni, hogy a vajaskenyértől lett ekkora a kis Lakatos. Leginkább a csokitól meg a csipsztől. Ha alultáplált, akkor meg magára vessen, répát is vehetett volna csokika helyett az anyja.
Ja, meg a cukorbetegség pont az éhezők népbetegsége.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.31. 17:23:17

@monddazigazatmar: persze "elvtárs" románia egy régi fejlett eu tagország. Sőt már az alapítók közt ott volt. Jóólvaan :DD

]{udarauszkasz 2016.12.31. 17:46:58

@monddazigazatmar: itt nem feltetlenul a 90 kilos cigwnygyerekrol van szo. Ausztriaban pl.az 500000 munkanelkuli eleg vegyes tarsasag. Es nem csak menekultek,migransok munkanelkuliek, hanem olyanok is,akik itt elnek, a nyelvet anyanyelvi szinten beszelik,mint en is pl. Dolgoznek,de a teli idoszak Ausztriaban egy lutri,es ez a robotika fejlodesevel nem lesz jobb. Rosszabb lesz. Magyarorszagon,ahol a munkaero jo resze kepzetlen,meg meg ennel is rosszabb lesz.

monddazigazatmar 2016.12.31. 18:20:22

@fidesz maszop dk egykutya: Mondom, hogy negatív a pisa teszted okoska.

monddazigazatmar 2016.12.31. 18:23:47

@]{udarauszkasz: Már bocs, de kit érdekel a szomorú sorsod Ausztriában?
Itt arról van szó, hogy kimegy egy rakat csőcselék ingyen zabálni a térre, erre a ballib média egy hónapig ezen hörög. Csak csak a realitások nem zavarják őket. Se az, hogy ugyanezek a fazonok kint voltak 10, 15,20 éve is, de az sem, hogy egyáltalán nem éheznek.
Bassza meg, ingyen adnak kaját - kimegy pár ezer ember. Ennyi. Nézegesd a képeiket.

]{udarauszkasz 2016.12.31. 22:19:43

@monddazigazatmar: itt mar reg nem a ballib,meg orban mediarol van szo. Nyomorognak az emberek,ennyi. Amikor az orszag fele nem tudja eldonteni telen, hogy fut,VAGY eszik, az az osszes kormanyzat hibaja. Nem volt nagyaranyu termeszeti katasztrofa az orszagban. Se haboru. Az MSZP,SZDSZ,FIDESZ,MDF stb.egyutt juttattak ide az orszagot,evtizedek alatt. Es az irigyseg,kapzsisag, egymas torkanak ugro jonep. Azota felnott Ausztriaban is egy elkenyeztetett generacio,igy az ottani vallalkozok se jobbak mar. Ausztriat meg viszi az elmult evtizedek tehetetlen lendulete, de ez is elfogyoban van. Ma ott van kb,ahol Magyarorszag volt 89ben.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.01. 12:56:22

@monddazigazatmar: "elvtárs" nem fog ez menni, az írás megmarad, akkor is ha másolod, és lehagyod a neked nem tetsző részt.
Több ész kellene neked, igaz hogy akkor valószínűleg nem lennél a hülyék pártjának rajongója. Sajnos így csak megerősíted a vélekedéseket, hogy a fideszért csak eget rengetően buta emberek rajonganak.

6.Lenin 2017.01.01. 13:39:53

@monddazigazatmar:

"Bassza meg, ingyen adnak kaját - kimegy pár ezer ember. Ennyi. Nézegesd a képeiket."

Ha lapátot osztogatnának-ingyen-amivel meg lehetne keresni a kajára a lóvét, ugyanezek lennének-é ott, és ennyien?
süti beállítások módosítása