Népszabi

Népszabi

Gyurcsány, a kormányváltásért!

Egy lépés hátra, nagy lépés lehet előre

2017. február 22. - Ujlaki Tamás Péter

wp_20170222_002.jpg

 

Gyurcsány neve, személye, le lett járatva. Divatosan karaktergyilkosság áldozata lett. A Fidesz ügyesen, módszeresen, goebbelsi propaganda módszerével (ahogy mindennel teszik, plakát kampányok, média felületekben szajkózva hazugságaikat) tette megosztó személlyé.

Sok-sok igaztalan állítással ütötték ki a nyeregből a demokratikus oldal Orbánra legveszélyesebb egyéniségét.

Ám Gyurcsány is hibás, a konoksága, makacssága miatt. Jelen helyzetben azzal segítené a legtöbbet Orbán és a Fidesz maffia eltakarításában, ha visszavonulna a politikától. Azzal Ő lenne az, aki igazából leváltja az Orbán maffiát.

A kormány váltás után, amennyiben sikerül leváltani ezt a bűnözői csoportot, és persze minden tekintetben (vagyon elkobzás, börtön büntetések, mindenkinek, holdudvarnak, barátoknak, rokonak stb.) felelősségre vonni, elszámoltatni, akkor, és csak akkor térhetne vissza. Aztán megmutathatja magát, a következő, már ismét igazi demokratikus választáson, hogy van -e rá igény vagy nincs. Akkor majd előadhatják a demokratikus pártok, hogy ki miben más, miben különbözik a többiektől, milyen program az, amit a választók elé tudnak tenni, ami valódi alternatívákat jelenthetnek, ám ahhoz, hogy tényleg megmutathassák milyenek, ahhoz előszöz kormányváltás kell, hogy munkájukkal megmutathassák énjüket, gondolataikat, elképzeléseiket.

Addig nem lehet a demokratikus oldalon millió színárnyalata a kéknek. Csak egy kék indulhat a választásokon a siker érdekében. A kormány váltás után lehet, világos kék, türkiz kék, sötét kék, király kék stb. stb.

Mint, tudjuk minden út az első lépéssel kezdődik. És az Orbánt leváltó lépéshez az első, és legfontosabb lépést Gyurcsány Ferenc teheti meg. Ezzel, kormányváltás esetén elévülhetetlen érdemei lesznek. Megmutathatja nagyságát, hogy a közös célért Ő valóban képes áldozatot hozni. Hitelességét, renoméját is emelheti, hogy képes volt lemondani egyéni ambícióiról.

Ezzel feldobná a labdát a többieknek, és példát mutatna. Így minden kifogás elhárulna, és kibújhatna a szög a zsákból, hogy Gyurcsány csak kifogás, bűnbak állítás az együttműködés elutasítására vagy valóban személye a gátja a demokratikus pártok összeborulásának.

Vajon Gyurcsány Ferenc képes -e megtenni az első lépést ezen az úton?

Az ellenzéki pártok a DK vezető háttérbe vonulása esetén, képesek lennének -e egy zászló alatt felvonulni?

Vagy a bársonyszékek bűvölete nem engedi egy tapodtat se hátra, se előre lépni az ellenzéki politikusokat?

 

Írta: Ujlaki Tamás Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr712283287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása