Népszabi

Népszabi

Júdások országa vagyunk?

2016. november 27. - Ujlaki Tamás Péter

judaspenz.jpg

 

Orbán Viktor belengette a magasabb nyugdíj emelés mellett, hogy következő év végén, novemberben egy egyszeri juttatás ütheti a nyugdíjasok markát. Az időzítésből biztosan tudható, hogy a következő, azaz a 2018-as parlamenti választások elő kampánya. Pénzért venni, illetve fillérekért venni szavazatokat. Ugyanis az az egyszeri átlagosan 17.000,- forint körüli nyugdíj támogatás az 4 évre levetítve 354,- forint havi juttatást jelent egy-egy nyugdíjasnak. Persze, ha végig gondoljuk az eddigi tevékenységét a kormányzó pártnak, akkor nem ez az első, amikor valamilyen úton-módon megkívánják vásárolni a szavazatokat. Választások előtt már „adományoztak”, krumplit,

rogankrumpli.jpg

 

olcsó tejet, konzervet, de még néhány ezer forint készpénzt is. A jó helyre történő ikszelés elősegítése érdekében.

tej_oszt.jpg

 

A legnagyobb néphülyítés pedig a rezsi csökkentő alamizsna volt. Ami a kis lakású, kis családoknak évi néhány ezer forint megtakarítást eredményeztek. Arról nem beszélve, hogy közben a nyersanyagok világpiaci árainak alakulása jóval erőteljesebb csökkentést tehettek volna lehetővé, csak hát „orbánkötélbarát” MET vállalat fölözte le nyereségként a lakosságnak járó komolyabb megtakarítást.

 

2018-ban ismét vizsgázhatnak a választók.

Elismerik magukról, hogy megvezethető, gondolkodásra képtelen, önös érdekeit 30 ezüstért eladó szánalmas rabszolga sorsra kárhoztatott birkák tömege, ezzel legitimizálva a habonyi, orbáni „hülyére vesszük a választókat, mert pár fillérért megvehetők” politikát, már, ha ez politika, mert ez inkább csak taktika a hatalom megőrzéséért,vagy gondolkodó, öntudatra ébredő, az elmúlt évek kormányzatának korrupcióját, semmiből meggazdagodó gázszerelők, „kötélbarátok”, drága táskás, luxus órás ficsúrok grasszálását, családi összefogásból Dunakeszi villa lakóvá lett, saját lábunkra álló rokonok virágzó fényárban (azaz épphogy pislákoló fényben) úszó cégek sikertörténeteinek, gyermekek által több tíz millióért vásárolt villák, szőlők, esetleg Mr. 20%-nak nevezett, a kupakokról legtöbbet tudó, makogó embereket nem feledő; a néhány júdáspénzért fityiszt mutató, felelős, ország érdekeit figyelembe vevő döntés születik a választófülkékben. Azaz felnőnek a polgárok, és megmutatják, hogy nem megvásárolhatóak, úgy, mint azok, akik meg akarják vásárolni őket.

A fülkékben megválaszolhatják a kérdést, miszerint Júdások országa lennénk -e.

Írta: Ujlaki Tamás Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr3412003416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2016.11.27. 17:48:50

Szerintem fel kellene fognia az MSZP-nek, hogy a Kádárista nyugdíjasok már a Fideszé. Tehát ők nem árulnak el senkit, hanem örülnek annak, hogy a kedves kormányuk gondol rájuk. Éppúgy, ahogy Horn Gyula nyugdíjasai is ezt gondolták. Ők sem voltak árulók. Szerintem alapvető tévedésben van a post írója.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.27. 17:49:37

A helyzet az, hogy azé emléxünk amikó a másik oldal ecceri 19 ezer froncsit dobott a nyuggereknek. Akkó a másik oldal siránkozott ugyanezé.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.11.27. 17:50:35

@RAMBO: "a Kádárista nyugdíjasok már a Fideszé" - hehehe.. ez 1 lyó +látás!

pamut 2016.11.27. 17:52:59

"Elküldték a Mediaworks-től az MNB-alapítványok botrányait feltáró újságírót"
"el is tűnt az újságíró fent említett cikke a VG Online-ról."

jól van fideszbolsik, most már tényleg utolértétek Kádár apátokat, sőt le is főztétek a komcsi mestereteket....

Ujlaki Tamás Péter 2016.11.27. 18:24:39

Kedves Rambo!
Ez nem a nyugdíjasokról szól. Te nem érted a cikket. Ez a szavazat vásárlásról szól egyszerűen. Nemtől, kortól, színtől stb.-től függetlenül.

2016.11.27. 18:28:42

Mindenki tudja, mire szolgál ez a pár fillér, ne aggódj, nem hülyék az emberek. Annyira nem hülyék, hogy ne lássák. Annyira nem hülyék, hogy még egyszer be lehessen palizni őket. Legalábbis többségük nem hülye. Annyira nem hülye, hogy még egyszer valaha az életben balliberális pártra szavazzon... bármit is csinál a Fidesz

midnight coder 2016.11.27. 18:31:58

Kedves elvtársak! Ti hogy is nyertetek 2002-ben ? Kicsi sárga csekk ? Jóléti rendszerváltás programja ? Na, az sikerült is, sok évre leváltottátok, és ügyesen bebizonyítottátok hogy a baloldal tökéletesen kormányképtelen, lásd Fletó futása.

sZulamith 2016.11.27. 18:39:46

Ami azt illeti etetik a nyugdíjasokat rendesen, és sajnos meg is eszik. Például, lehet, hogy nem is o.9, hanem 1.6 % -lesz az emelés. /Igaz ugyan, hogy kivételes elbánás ez is a részükre, mert senkinél nem említettek még tizedes pontig emelést, mindenki másnak minimum 2 jegyű emelést javasolnak) Aztán a legnagyobb kábítás, hogy 4 év alatt meg kapták a 13. havi nyugdíjukat. Azt év végén adták,és a 13 . havi nyugdij a rendszeres emelésen felül járt. Szóval ennyire ne alázzák meg az időseket, Jó lenne ha NYOSz tiltakozna.

MACISAJT 2016.11.27. 18:44:01

"A fülkékben megválaszolhatják a kérdést, miszerint Júdások országa lennénk -e.
Írta: Ujlaki Tamás Péter"

A kérdésre a válasz egyértelműen: igen.
Feltéve hogy azok a nyuggerek akik a 2002-es választásokon beszopták lendvai ildikó néne 19 ezer forintos "csekkjeit" még élnek.

Igaz, akkor azt a trükköt a ballibák még nagyon szerették.

MACISAJT 2016.11.27. 18:49:33

Megsértette a jóhiszemű joggyakorlás elvét Lendvai Ildikó - állapította meg jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság. A szocialista politikus 2002-ben a „kormányváltó” szórólapján a nyugdíjasoknak ígért 19 ezer forintot úgy állította be, mint „Kártérítés jogcímén a polgári kormány által 1998 óta jogtalanul elvett összeg ellenértékét”.

histar007 2016.11.27. 18:49:43

Annyi nyugdíj jár, amit a dolgozó megtermel. A kormány sem ígért mást, csak hogy megőrzi a vásárlóértéket. Emellett csökkent és csökkeni fog az ÁFA sokmindenben, mert tényleg közeleg a választás. Lehet utálni Orbánt, de kellene egy opció akire szavazni lehet.
Gyurcsány jelenleg nem hajlandó dolgozni, Vona mostanában nem náci, de nem rég még az volt, az LMP már lepaktált. Mégis ki marad még, akinek esélye van 10%-ot elérni? Nincs választási rendszer a világon, ahol 10%-kal valaki nyer és kormányt is alakít. Mennyire demokratikus lenne.

AKkor kire szavaztak?

sírjatok 2016.11.27. 18:56:16

Ja ja szerintem botrány, hogy az emberek azokra szavaznak, akik több pénzt hagynak náluk. A balliberális pártoknak inkább nyugdíjcsökkentéssel és bércsökkentéssel kéne kampányolniuk, akkor tuti nyernének.

Sir Galahad 2016.11.27. 18:58:01

Egyfelől szerintem nincs semmi szörnyű abban, ha egy kormányzó párt jóléti intézkedésekkel kampányol - megtette ezt az MSZP is, amikor kormányon volt. Másrészt szerintem a nyugdíjasok emlékeznek rá, hogy a Gyurcsány-Bajnai időszakban még megszorítások is érték őket. Ezek után miért kéne az MSZP-re szavazniuk?

$pi$ 2016.11.27. 19:42:07

"önös érdekeit 30 ezüstért eladó szánalmas rabszolga"

A jövő évben a kata 12 milliós szintre emelésének köszönhetően cirka 2 millióval kevesebbet adót fogok fizetni. Mondjuk már most is kevesebb mint felét kell fizetnem mint az mszp rendszerben.

Gondoljunk bele: ha valaki 10 millió bevételt termel és katás, az az mszp alatt cirka 5 millió adót fizetett, jövőre katásként cirka 600 000-et fizet. Évente 5 millió helyett évente 9,4 millió marad neki. Szóval ja, 30 ezüstpénz, szánalmas rabszolga mi? Miért nem akar inkább évente mintegy ötmillióval több adót fizetni? MIért nincs annyi esze, mi? :D

Zsenik vagytok b+!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 19:46:37

hat ez a stilus biztos bejon a valasztoknak. valoszinuleg igaza van azoknak, akik szerint az un. "demokratikus ellenzek" vesziteni szeretne.

fifibá55 2016.11.27. 19:58:16

Arra szavazunk, aki többet ad. Még csak most kezdődik majd a kampány, kíváncsian várjuk a téteket. Feltehetőleg csodákat fogunk megélni.

al Dajjal 2016.11.28. 02:32:05

Hejj, de rövid az a balos emlékezet! Megyó 19.000 Ft-ja rendben volt? Fletó januárban csökkentett, majd augusztusban visszaemelt áfája rendben volt? Akkor nem júdásország szavazott rátok?

Egyébként meg mutassatok _KORMÁNYKÉPES_ alternatívát. Gyurcsánytakarodjjal lehetett választást nyerni - látjuk mi lett belőle. Most már kevés az "Orbántakarodj".
süti beállítások módosítása